De Stenerijcursistenexpositie
jeanet van den berg
mart van den berg
elly erkelens
jan van hamersveld
arjen jager (docent)
ada de jonge
eugenie ligtvoet
rian simon
jelle wijndelts
constance de wit
fred de wit


arjen jager (docent)
Waarom beeldhouwen?
 
Ongeveer 25 jaar geleden ben ik er eigenlijk per ongeluk mee in aanraking gekomen en vanaf dat moment heeft het me ook volledig gegrepen. In de 10 jaar die ik vervolgens heb les gehad bij de bekende beeldhouwer Felix van Breugel, heb ik vele manieren van bewerken en het uiteindelijke presenteren mogen leren. Hierin is zeker te vermelden dat Felix mij heeft leren kijken naar mijn eigen werk en het werk van anderen, naast het leren omgaan met de verschillende steensoorten en het gebruik van de gereedschappen.
 
Het werken in een natuurlijk materiaal van tientallen miljoenen oud is een passie geworden.
De stijl waarin ik werk is samen te vatten in abstract en nihilistisch met een hoge “aaibaarheids” factor. Om tot de grens van de mogelijkheden te gaan is voor mij juist een uitdaging.  Net voor het breken stoppen!
 
Vanwege mijn werkzaamheden heb ik helaas te weinig tijd om er veel aandacht aan te kunnen besteden en daarom ben ik les gaan geven aan onze groep van “de Stenerij”. Hiermee heb ik een stok achter de deur waardoor ik 24 weken per jaar mijn passie mag overbrengen op zeer enthousiaste cursisten, en ook dit vind ik ontzettend waardevol.
 
 De Stenerijcursistenexpositie