De Stenerijcursistenexpositie
jeanet van den berg
mart van den berg
elly erkelens
jan van hamersveld
arjen jager (docent)
ada de jonge
eugenie ligtvoet
rian simon
jelle wijndelts
constance de wit
fred de wit


jan van hamersveld

Beeldhouwen,
Het heeft me drie jaar geleden op een camping in Frankrijk omarmd, vastgepakt en niet meer losgelaten. Dank aan Jack en Arjen voor hun eerste zetje en aanmoedigingen.
Eerste half jaar zelf op ontdekking, veel lezen, gereedschappen uitproberen, stenen uitzoeken enz. Sinds twee jaar op les in de groep van Arjen Jager, mijn beeldhouwleraar, stimulator en vriend.
Samen werken in een groep werkt enorm stimulerend en ontwikkelend. Door naar elkaar te kijken, overleggen, soms commentaar te geven, enz. Werk graag met albast, serpentijn en sinds kort ook met marmer. Albast vanwege z’n mooie transparantie en kleur en serpentijn door zijn structuur en verrassende kleuren. Marmer vanwege de uitdaging om dit onder de knie te krijgen.

Ik laat in mijn werk vaak stukken van de natuurlijke steen zichtbaar, waardoor er een soort spanning ontstaat tussen de ruwe steen en bewerkte/gepolijste delen. Figuratief of abstract, maar altijd werkend vanuit de vorm van de steen. Koop stenen die ik soms weken in het zicht leg en vele malen verplaats om een idee te laten ontstaan. Als dat proces is afgerond, ben ik niet meer te stuiten, bestaat er geen tijd meer en werk ik naar de vorm toe die ik in gedachten heb. Hakken naar de ruwe vorm en dan eindeloos raspen en schuren om de ideale lijn uit het beeld te halen.
Wil graag gaan exposeren om het enthousiasme waarmee ik aan mijn beelden werk over te brengen en iedereen te laten meegenieten.

                                 bezoek jan zijn egen website.
 

De Stenerijcursistenexpositie